Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Vi erbjuder följande betalningsalternativ:

 

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:

Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

 

Garantier och service

Aktuella garantier utfärdade av respektive märke/produkt gäller.

 

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina person samt adressuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Endast Kolmårdens El & Kylservice har tillgång till dina uppgifter och lämnar inte ut några uppgifter utan godkännande.

Du har rätt att ta del av dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Du har rätt att begära att dina uppgifter skall ändras och rättas om de är fel samt har du rätt att begära att de raderas utan att något skäl krävs.

För en sådan begäran skickar Du ett mail till: Info@elkylservice.se

 

Leveranser

Vid beställning av en produkt som inkluderar installation ingår en res sträcka på 10 mil. Allt utöver debiteras med en milkostnad på 35 kr/mil.

Följande gäller för de ordrar som inte inkluderar installation.

Paket

Leverans sker med posten till närmaste Postens utlämningsställe.

Pallgods

Leverans sker med Posten direkt till angiven leveransadress. Det är viktigt att du i dina kunduppgifter anger ett telefonnummer där du lätt kan nås under dagtid.

Normalt görs ett försök att köra ut godset. Finns ingen mottagare på plats levereras godset till närmaste Postens utlämningsställe för avhämtning. Ny utkörning kan beställas via transportören till en extra kostnad som debiteras av transportören.

 

Leveranstid

Normal leveranstid är 2-6 arbetsdagar efter det att betalning finns på vårt konto, och förutsatt att varan finns på lager.

Vid eventuell försening kommer vi att omedelbart höra av oss och du har då rätt att häva köpet kostnadsfritt.

Vid din order kommer du erhålla en orderbekräftelse via mail som verifierar dina uppgifter.

 

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du,

om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss

om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

 

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

 

Force Majeure

Kolmårdens El & Kylservice AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 

Vi reserveras oss för eventuella tryckfel ovan.